OptimumMetoden®
- Originalet i Sverige

OptimumMetoden® har sina rötter i posturalterapi från USA, en metod vi tog till Sverige 2001 och vidareutvecklade. Från detta fundament har vi skapat OptimumMetoden®, som idag inte bara innefattar posturalterapi, utan även integrerar flera andra tekniker för att hantera både kroppsliga och mentala utmaningar. Resultatet är en heltäckande metod som hjälper dig att uppnå optimal hälsa efter dina unika förutsättningar. 

OptimumTräning®

Balans och styrka

OptimumMind®

Nyckeln till välmående

Optimum Assistans®

För Livskvalitet

OptimumTräning®

Åtgärda grundorsaken till kroniska smärtor, återkommande skador och förbättra prestationsförmågan!
Många lider av smärta och nedsatt prestation trots rehabilitering och coreträning, eftersom traditionell träning ofta inte når de muskler som är designade att hålla kroppen smärtfri.
 
Studier på människor i natursamhällen visar att de behåller en naturlig muskelbalans och därför inte lider av kronisk smärta.
 
Med OptimumTräning® aktiveras de djupt liggande hållningsmusklerna som tar upp belastningen, vilket leder till smärtfrihet, förbättrad rörlighet och styrka.
 
Boka din konsultation idag och påbörja din resa!

OptimumMind®

Lösningen till mentalt-känslomässigt välmående!

Många i västvärlden mår psykiskt dåligt trots tillgång till olika terapier. Grundorsaken ligger ofta i obearbetade tankar och känslor samt en missuppfattning om var vårt välmående kommer ifrån.

OptimumMind®-coachning hjälper till att återfå balans genom en djupare förståelse för vårt psykologiska system och de verktyg som behövs för att hantera grundproblemen.

Med OptimumMind® kan klienten bli av med fobier, trauman, ångest och stress, och återupptäcka det välmående som alltid funnits där.

Boka din konsultation idag och påbörja din resa!

Optimum Assistans®

– KOMMER SNART –
Ett Holistisk Tillvägagångssätt för Optimum LSS-verksamhet

Optimum Assistans® bygger vi vår verksamhet på en helhetssyn där dina unika behov alltid står i fokus. Vi ser individen som en helhet, och det är utgångspunkten för allt vi gör.

Vår LSS-verksamhet går utöver traditionell assistans och anpassar sig till dina individuella behov, oavsett förmågor. Med vår expertis inom fysisk och psykisk hälsa erbjuder vi stöd som är skräddarsytt för dig. Vi arbetar tillsammans för att skapa ett liv som präglas av möjligheter, utveckling och välmående, där du, oavsett dina förutsättningar, känner dig trygg och har inflytande över din vardag.

Vi är här för att skapa en stabil grund, så att du kan leva livet utifrån dina egna förutsättningar, mål och behov på bästa sätt.

Vill du stå med på återbudslistan?

Det händer att vi får återbud. Vi är fullt medvetna om att våra tider är eftertraktade och att vi är fullbokade en lång tid framåt. Om du kvalificerar dig kan du skriva upp dig på vår återbudslista och få möjlighet till en tid tidigare. Läs mer om kraven under “återbudslistan” nedan och anmäl dig om du uppfyller kriterierna.

Vad säger våra kunder?
OptimumMetoden® – Omtalad i Media!
Varför välja Optimum?

Optimum är din väg till ett friskare och mer balanserat liv. Vår unika metod kombinerar funktionell träning, postural analys, biomekanik och psykologiska tekniker för att hjälpa dig minska smärta, förbättra dina rörelsemönster och maximera din potential – både fysiskt och mentalt.

Vi skapar individanpassade träningsprogram och erbjuder utbildningar för sjukgymnaster, terapeuter och tränare som vill ta sina färdigheter till nästa nivå. Det som gör oss unika är vårt holistiska synsätt och vårt engagemang för att hjälpa dig att uppnå långsiktiga hälsomål.

Välj OptimumMetoden® för en smärtfri, starkare och mer hälsosam framtid!

Så tycker våra kunder och deltagare
Frida FalkFrida Falk
07:43 02 Oct 24
Trevligt, välkomnande och ljust och OTROLIGT mycket kunskap delas! En oerhört omvälvande utbildning där jag som PT/tränare fått så mycket verktyg att kunna hjälpa andra.TACK Markus och Mike!!
Åsa Lj LöfqvistÅsa Lj Löfqvist
14:18 25 May 24
Helt fantastisk och mycket lärorik utbildning. Framtidens medicin- Here we come!!Marcus är skicklig, pedagogisk och mycket påläst. Vi är mycket nöjda och ser fram emot att få praktisera allt vi lärt oss!Åsa och Robban
Susanna IngendohSusanna Ingendoh
14:14 25 May 24
En livsomvälvande kurs på många plan. Låter som hokus pokus - men det funkar! Och är så självklart om man tänker efter lite. Fantastiskt!
jana rajalajana rajala
14:12 25 May 24
Jätte nöjd med utbildningen både innehållet och upplägget. Kan varmt rekommendera!
Linda NymanLinda Nyman
14:11 25 May 24
Jonas KollbergJonas Kollberg
11:28 11 May 24
Jag kan varmt rekommendera Optimums utbildningar! Här är nyckelbudskapet att varje människa ska vara i harmoni och balans både fysiskt och mentalt och därifrån kunna bidra med sina unika gåvor. På Optimums utbildningar får du många olika verktyg som hjälper till att både komma hem till din egen inre balans av frid och glädje, likväl som att hjälpa andra med detsamma ❤️
Marina ÖhrnMarina Öhrn
12:23 16 Apr 24
Med höga förväntningar på kurserna blev jag glatt överraskad av att de hade så mycket innehåll. Fick flera nya verktyg att jobba med, som har hjälpt mig utvecklas i mitt företagande och bidragit till att jag fått en bredare kundskap om kroppen och känner mig mer säker som terapeut. 😊
Sven-Göran KarlströmSven-Göran Karlström
20:26 10 Apr 24
Denna utbildning knyter samman hur kropp och själ fungerar på ett grundligt sätt.Man får en bra helhetsbild över hur allt hänger ihop av en lärare med mycket energi, som med vetgirighet samlat kunskap över lång tid genom att själv söka svaren på frågor och de har satt ihop allt på ett mycket bra sätt.
js_loader
Se video
Se en kort sammanfattning om vad OptimumMetoden handlar om!
Markus Greus
Grundare OptimumMetoden®

OptimumMetoden® i pressen/podcasts

Succémetoden som får bort kroniska smärtan

Aftonbladet

Uppskattningsvis var femte svensk lider av kronisk smärta. En ny succémetod kan befria dig från plågorna.

Nya succémetoden – här är boråsaren som behandlar stjärnorna

Borås Tidning

”Ryggsmärtorna hade plågat honom i över tio år. Lösningen fanns i USA och hette postural terapi. Markus Greus är nu en av nio i världen som behärskar en ny version av metoden (OptimumMetoden), som han själv är med och utvecklar. Bland hans patienter finns flera elitidrottare.”

Bli smärtfri och funktionell

Coltings nakna sanning

”Triatleten, entreprenören, författaren, debattören, och hälsokonnessören Jonas Colting ger sin syn på aktuella frågor inom träning, hälsa, kost och livsstil. Intervjun med Markus ligger 40 minuter in i avsnittet.”

Räta på ryggen

GöteborgsPosten

”Stillasittande jobb ger allt fler dålig hållning som i många fall leder till förslitningsskador. Men Gustav Neander bröt den onda cirkeln. En ny träningsmetod tog honom från ett kroniskt ryggskott till att kunna windsurfa igen.”

I kroppens kärna

Tidningen iForm

”Din kärnmuskulatur sträcker sig så långt som från inre låren till halsen och det finns goda skäl till att aktivera hela kedjan. Med skräddarsydda övningar från en av världens ledande experter på området får du en snygg hållning, blir starkare
 och presterar bättre när du tränar. ”

Smärtfri och rörlig från dag 1

4Health By Anna Sparre

”Magi! Men OPTIMUM träning är också helt logisk om man tänker på hur kroppen fungerar. Vill du bli av med all värk, all stelhet eller bara känna dig 10 kg lättare i kroppen? Lyssna idag!”

The Posturelate: An Introduction to the Anti-Gravity Kinetic Chain

by Markus Greus and Dr. Andrew Buser

”Discover the BuserGreus Model of postural therapy, their Principles-of-Therapy, Priorities-of-Work, and how to evaluate the kinetic chain.”

Värk i nacke och axlar – med Markus Greus

4Health By Anna Sparre

”Nackvärk och axelproblem. Varför får du ont i nacke och axlar, eller blir stel, och vad kan du göra åt det?”
Har du en fråga till oss?

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.

Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue